Václav Šafář s formulí Renault

Václav Šafář Lutopol Racing Team

Na autodromu v Mostě se v České republice poprvé představila evropská série NASCAR. V řadě doprovodných závodů se v rámci rakouského formulového poháru Drexler Formel Cup objevila i formule Renault 2.0 s českým jezdcem Václavem Šafářem.

Ten se pro letošní sezonu spojil s novým severočeským týmem Lutopol Racing Team a jejich nově pořízenou formulí Renault 2.0 litru z roku 2014. A v prvním závodě si nevedl nijak špatně. V sobotu bojoval o vítězství ve třídě dvoulitrových monopostů Renault až do předposledního kola! Jeho největší soupeř Rakušan Nico Gruber odstartoval první a po celý časový limit se bránil útokům českého jezdce. Ve vyrovnaném souboji byl Šafář na jedno kolo pomalejší jen o 7 setin sekundy.

I v nedělním závodě dojel Šafář za Gruberem druhý. Nepodařilo se trefit to správné nastavení a po nedělní ranní kvalifikaci, kde Šafář (čas 1:33,959 min.) ztratil na Grubera (čas 1:32,368) 1,6 vteřiny se problém s nastavením auta ukázal i v odpoledním závodě, kde Gruber jel o vteřinu na kolo rychleji. Rychle se Šafářovi vzdálil a oba osamoceně dokroužili do cíle. V obou víkendových závodech za oběma mladíky skončil se starším Renaultem formulový matador Tomáš Chabr st., který jako padesátník předvádí stále parádní výkony a se svým chomutovským týmem Chabrmotorsport závodí s formulemi přes čtvrt století!

stupně vítězů - zleva - Šafář, Gruber, Chabr sr.

Výsledky Formule Renault 2.0 l na Drexler Formel Cup v Mostě:

Sobota

PořadíJezdec
1Nico Gruber (A)
2Václav Šafář (CZ)
3Tomáš Chabr st. (CZ)

Neděle

PořadíJezdec
1Nico Gruber (A)
2Václav Šafář (CZ)
3Tomáš Chabr st. (CZ)
Text: Jiří Rival
Foto: Lutopol Racing Team

Související články