Grand Finale v režii ETCC

Text a foto: P. Hájek

První říjnový víkend (7. – 8.) se na Mosteckém autodromu uskutečnily poslední dva letošní závody seriálu ETCC (European Touring Car Cup). Protože v zákulisí se hovoří o tom, že by se příští ročník jel v jiném formátu, případně by se nejel vůbec, bylo vítězství velmi lákavé nejen pro Petra Fulína, ale i špičku startovního pole. Protože celou noc ze soboty na neděli pršelo a jelo se na mokru, nikdo moc neriskoval a první závod zvítězil P.  Kralev, druhé místo obsadil  N. Nagy a pro třetí místo si dojel P.  Fulín, což Fulínovi stačilo na průběžné vedení seriálu ETCC.

Po nezbytné pauze na opravu vozů si prvních 8 jezdců pořadí na startovním roštu prohodilo, a tak český favorit na titul startoval až z šestého místa. Trať během pauzy stačila z velké části oschnout a ač se soupeři snažili sebevíc, Fulín se za prvních šest kol probojoval do vedení, neustále svůj náskok zvyšoval a až do cíle si své prvenství udržel.  Dojel si tak pro titul vítěze série evropských cestovních vozů. Příští rok by měl jet Petr Fulín v sérii TCR, tak doufejme že se mu bude dařit i v něm.

Pořadí 2. závodu: 1. P. Fulín, 2. P. Kralev, 3. N. Nagy

Celkové pořadí : 1. P. Fulín …. 82 b., 2. N. Nagy …. 75 b., 3. Ch. Schreiber …. 65 b., … 13. P. Fulín jr. …. 8 b., ….16. V. Nimč …. 5b.

Související články