Nový model Škoda se představuje

Škoda Elroq Front

První skici odhalují nový model z rodiny SUV nesoucí název Elroq. Bude se jednat o kompaktní SUV s novým designovým jazykem, který automobilka pojmenovala Modern Solid. Na přídi můžeme vidět dělené světlomety, kdy horní budou sloužit pro denní svíce a zároveň pravděpodobně pro blinkry, tak jak to známe z modelu Kamiq. Ty pak pokračují hranou kapoty, kde můžeme nalézt název Škoda vyvedený v odstínu Dark Chrome. Hlavní světlomety budou pouze s technologií LED, konkrétně model Elroq nabídne Matrix-LED světlomety. Zaujme také masivní přední nárazník s mřížkou ve spodní části.

Zádi vozu dominuje tmavý nárazník. Zároveň zde nalezneme klasická koncová světla ve tvaru písmene C, která jsou typickým podpisem vozů rodiny Škoda. Název Škoda je opět vyveden v odstínu Dark Chrome. Speciálně pro model Elroq má být připraveno lakování v zelené Timiano. Vůz bude postaven na velkých litých kolech, jejichž střed ponese označení automobilky Škoda.

Jako všechny elektromobily, i Elroq bude mít základ v modulární platformě MEB, na níž stojí všechny elektromobily koncernu Volkswagen. Velikostně by přibližně měl odpovídat modelu Karoq, měl by tudíž velikostně být přibližně ve středu portfolia automobilky. Zároveň se jedná o druhý elektromobil, který nemá svou benzínovou odnož. Premiéra a slavnostní odhalení je naplánováno na říjen roku 2024. Do té doby si také budeme muset počkat na další podrobnosti, co se týče dojezdu a vlastností pohonné jednotky. Zatím se můžete níže podívat na video s prvním představením modelu Elroq.

Škoda Elroq Back
Text: Jiří Hájek
Foto, video: Škoda Auto

Související články